születésnapi köszöntő
Egyéb

Születésnapi köszöntő szövegek

A következő cikkünkben egy csokorra való idézetet gyűjtöttünk össze nektek. Ráadásul olyanokat, amelyek mindig jó, ha kéznél vannak: születésnapi idézeteket! Ahány ember, annyiféle születésnapi köszöntő. Ezek közül a szösszenetek közül választva azonban nem lőhettek mellé. Az alábbi korról, életről, szeretetről szóló bölcsességek bármelyik szülinaposnak útravalóul szolgálhatnak. Ne feledjétek kiválasztani a tökéletes szavak mellé a tökéletes dekorációkat sem!

„Egyesek öregszenek, mások éretté válnak.”
(Sean Connery)

„Minél inkább becsülöd és csodálod az életedet, annál több ünnepelnivaló lesz benne.”
(Oprah Winfrey)

„Az ember nem annyi idős, ahány éves, hanem amennyinek érzi magát.”
(Gabriel García Márquez)

„Az élet, ha hozzáértően használjuk, hosszú.”
(Lucius Annaeus Seneca)

„A kor több egy számnál. Az egy életstílus.”
(Leila Sales)

„Kívánom neked, hogy örökké vágyakozz és remélj, mert vágyak nélkül nem élhetünk.”
(Linn Ullmann)

„A jelesebb születésnapok egyben visszatekintő, összegző szerepet is kapnak.”
(Laik Eszter)

születésnapi köszöntő

 

„A szülinap olyan jó! Ott vannak a szeretteid, mindenki téged ünnepel. Olyan, mint a karácsony, csak épp te vagy a megváltó.”
(Két pasi – meg egy kicsi c. sorozat)

„Az élet tartogat meglepetéseket: van, hogy azt mondja, csukd be a szemed, és fújd el a gyertyákat, aztán jól belenyomja a képedet a tortába, mielőtt kívánhatnál valamit. De! Néha, olykor, hébe-hóba azért sikerül elrebegned azt a kívánságot, és valóra is válik.”
(Emery Lord)

„Azt kivánom születése napján:
Legyen áldás minden gondolatján,
Reggel, este boldogság köszöntse,
Munkájának legyen jó gyümölcse.”
(Zigány Árpád)

„lelkifurdalásom van mert még nem hívtam fel édesanyámat
és nem kívántam boldog születésnapot
mert miközben boldog születésnapot kellett volna kívánnom
egy verset írtam neki
arról, hogy miért van lelkifurdalásom”
(Lackfi János)

születésnapi köszöntő

 

„Születésnapod van… mit adhatnék neked, Kedves? Hiszen én kaptam ajándékot. Tőled. Téged. Az Ajándékot, akit minden nap újra és újra megkapok, és minden pillanatban boldogan fogadok el. Aki életet csókolt létembe, szerelmet adott szívembe, csodát varázsolt lelkembe. Aki figyelmét adja, hitét, bizalmát, szerelmét. És ma születésnapod van. De valójában nekem van. Minden nap, amióta megérintettél. Foglyul ejtettél. Minden nap születésnapom van. Születésnapom vagy.”
(Csitáry-Hock Tamás)

„Most ajándékokat kapsz. Ezen a napon. A születésed napján. Sok-sok meglepetést. Sok-sok dobozban, csomagban. Ám az igazi Ajándék nem a dobozokban van, nem szép papírokkal becsomagolva. Az Ajándék másutt van. Az Ajándék, az igazi, éppen az, aki mindezeket kapja. Te magad vagy az Ajándék. Mert megszülettél. Mert csodás része lettél a világnak. Ajándéka.”
(Csitáry-Hock Tamás)

„Gyermekkoromban minden születésnap különleges alkalomnak számított: azt jelezte, hogy az ünnepelt elég szerencsés volt hozzá, hogy egy újabb évet tölthessen együtt a családjával.”
(Kemese Fanni)

„Az életfordulók megszentelése és megünneplése nem azért volt fontos, hogy a rokonok, szomszédok, falubeliek tudomást szerezzenek róla, hanem azért, hogy az ünnepelt – például a felnőtté váló legény vagy leány – maga is jól el tudja különíteni az egyes életszakaszokat. Tudjon róla, hogy mit hagy maga mögött, miképpen arról is, hogy hová tart, és ott mire számíthat.”
(Boldizsár Ildikó)

„Annyira szeretem anyát! Nem érdekel, hogy nyálasan hangzik. A következő születésnapomon szerintem én fogok ajándékot venni neki. Szerintem ez lenne a jó szokás. A gyerek kapjon mindenkitől ajándékot, de az anyukáját ő lepje meg ajándékkal, mert az anyukája is ott volt, amikor megszületett.”
(Stephen Chbosky)

születésnapi köszöntő

„Minden évünk: egy életkör. Egy gyűrű az életfa törzsén. És minden életkör végén kicsit meghalunk – ugyanakkor minden új kör kezdetén kicsit föltámadunk.”
(Müller Péter)

„A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben.”
(Edward J. Stieglitz)

 

Képek forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük